perjantai 6. marraskuuta 2009

Virtuaaliympäristöt osa 2

Olen tutustunut nyt paremmin virtuaaliympäristöihin ja omaksi suosikikseni nousi Smallworls. Vaikka ihan en kaikkea sivustosta tajunnutkaan (osa tehtävistä jäi suorittamatta) se oli hauska ja mielestäni seikkailullisempi kuin esim. Habbo. Smallworldiin voisi kuvitella lisäävänsä oppimistehtäviä, sillä sen ympäristö on monipuolinen ja todennäköisesti pitäisi oppilaiden mielnkiintoa yllä riittävästi.

Habbo oli hauska kokemus, mutta jotenkin itseäni häiritsee Habon rahastusmeininki. Itse olen törmännyt lapsiin ja nuoriin, jotka ovat käyttäneet hurjia summia sisustakseen. Yhden lapsen habborahat puolestaan varastettiin, siitäpä itku ja hampaiden kiristys. Vaikea on myös sanoa minkä ikäisille Habbo on tarkoitettu. Vaikka virtuaaliympäristöä tehdessä ajateltiin teini-ikäisiä sitä käyttäessä tuntuu, että suurin osa sisään kirjautuneista on ala-asteella. Habbo lieneekin enemmän ennen kaikkea sosiaalinen ympäristö esim. Smallworldiin verrattuna.

Oma inhokkini on GoSuperModel, jossa yhdistyy rahastus ja toisen ulkonäön arvostelu. Sivustolla on sama meininki mikä kuvagallerioissakin on eli ulkonäkökeskeisyys ja julma arvosteleminen, toimii myös Go SuperModelissa. Ulkonäön korostaminen on huipussaan tässä pelissä, toisaaltatässä et itse ole silmätikkuna, vaan luomasi hahmo. Joka tapauksessa on pelottavaa ajatella mihin tämäkin peli ajatuksia vie, ulkonäkö ja vaatteet nousevat hyvin olennaiselle sijalle nuorten pelaajien mielessä. Hälyttävää oli lukea GoSuperModelin keskustelupalstoilta jutustelua siitä, kuinka paljon kuka on syönyt ja kuinka paljon tyttöjen elopaino on. Aika hurjaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti